Bloemenweelde Amsterdam

Bloemenweelde is een mooie bloemenwinkel in Amsterdam, waar je bloemen kunt kopen voor jezelf, of om te laten bezorgen bij iemand anders. Onze bloembinders maken graag ter plekke een prachtig vers boeket voor je, met precies de bloemen die jij in de winkel uitkiest.

Bloemenweelde is opgericht in 1942 en heeft sinds die tijd naamsbekendheid opgebouwd in Amsterdam en daarbuiten. We leveren kwalitatief hoogwaardig bloemwerk, voor een betaalbare prijs. Sinds 2022 is Bloemenweelde onderdeel van De Roos Geschenken BV.

In onze winkel kun je naast bloemen ook mooie planten en speciale potten vinden, waarover hieronder meer.

Als bloemist leveren wij aan particulieren, maar ook aan meer dan 400 bedrijven in Amsterdam en omgeving. Ben jij nog niet bekend met onze winkel, dan nodigen we je uit om langs te komen, of om bloemen te bestellen in onze online bloemenwinkel!

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

 

Duurzaam

Duurzame bloemist

Sinds 2021 heeft Bloemenweelde het keurmerk Duurzame Bloemist. Met dit keurmerk tonen we aan dat we duurzaam ondernemen en dat de bloemen en planten in onze bloemenwinkel zijn geteeld op een duurzame(re) wijze. Naast de inkoop zijn er punten voor het keurmerk te behalen door energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van elektrische bestelbussen, het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, duurzame verpakkingsmaterialen, etc.

Het onafhankelijke keurmerk Duurzame Bloemist is ontwikkeld door SMK.

Fleurop bloemist

Bloemenweelde is aangesloten bij Fleurop, de landelijke verzendorganisatie voor het versturen van bloemen. Met dit lidmaatschap vergroten we de dienstverlening aan onze klanten.

Bestelt onze klant bloemen voor dezelfde dag, maar moeten deze worden bezorgd aan de andere kant van Nederland? Dat is geen enkel probleem, omdat we via de Fleurop kunnen vertrouwen op onze collega-bloemisten die overal in Nederland gevestigd zijn. Wij sturen je bestelling voor buiten Amsterdam door aan een collega op de juiste plek in Nederland. Alle aangesloten bloemisten voldoen aan de door Fleurop gestelde eisen en zullen het bestelde boeket vakkundig binden en tijdig bezorgen. Bloemenweelde blijft gewoon het aanspreekpunt voor de bestelling! 

Omgekeerd doen wij hetzelfde voor onze collega-bloemisten in Nederland. Krijgen zij een bestelling binnen voor bezorging in Amsterdam en sturen ze deze aan ons door? Dan wordt hun boeket in onze bloemenwinkel zorgvuldig samengesteld en door onze chauffeurs bezorgd.

Soorten bloemwerk

Dagelijks maken we veel boeketten en rouwstukken, maar daarnaast verzorgen we ook veel ander bloemwerk.

Zo kun je bij ons terecht voor de bloemen voor je bruiloft. We kunnen prachtige bruidsboeketten maken, precies naar jouw wens. En bijpassende corsages, haarstukjes, kleine vaasjes met bloemen (of juist mooie bloemstukken) voor op tafel. Ook aankleding van gangpaden of stoelen met bloemen en groen maken we graag.

Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor een bruiloft te zijn, op alle andere soorten feesten/evenementen/beurzen leveren we ook bloemen, planten en aankleding!

Bloemenweelde maakt ook regelmatig bloemwerk voor televisieprogramma's en filmproducties.

Potten en vazen

In onze winkel hebben we een ruim assortiment aan mooie potten en vazen van verschillende merken. De vazen worden niet via de webshop verkocht (op de standaard glazen vazen na), omdat het assortiment erg snel wisselt. Dat is leuk, want zo koop je al snel iets origineels! Ben je op zoek naar een bijzondere vaas of pot? Vraag ons ernaar. Komen kijken mag natuurlijk altijd!

Historie Bloemenweelde

Bloemenweelde bestaat sinds 1942 en is altijd gevestigd geweest op hetzelfde adres de De Clercqstraat 114 in Amsterdam. Vroeger woonden de eigenaren in het achterste deel van onze winkel, wat nu ook winkelruimte is.
Hieronder een paar foto’s van bloemwerk uit de vroege jaren van Bloemenweelde.